Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2009

ΠΡΟΣΦΩΝΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ 15ΗΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2009 ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ















ΦΟΡΟΣ- ΕΚΚΛΗΣΙΑ
Σεβασμιότατε

Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι του χωριού μας

Εκ μέρους του ΔΣ ο σύλλογος του χωριού μας σας ευχαριστεί θερμά για την τιμή που μας κάνετε να παραβρεθείτε στην σημερινή εκδήλωση των “ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΙΩΝ”
Σας εύχομαι χρόνια πολλά και καλά και την Παναγιά μας να είναι σκέπη στη ζωή μας.
Είναι ιδιαίτερη τιμή και για το ΔΣ να ασχολείται και να εργάζεται εθελοντικά για το χωριό μας που όλοι μας αγαπάμε.
Η παρουσία σας μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε αναλογιζόμενοι τις προσδοκίες σας προς εμάς. Η ευθύνη μας είναι μεγάλη και οι υποχρεώσεις μας πολλές.
Η προσπάθειά μας θα αποσκοπεί στην εκπλήρωση των σκοπών του συλλόγου μας που συνοπτικά είναι η συνένωση και η σύσφιξη των σχέσεων των μελών με βάση τα κοινά προβλήματα και επιδιώξεις καθώς και η ανάπτυξη του πολιτιστικού επιπέδου τους. Ως προς το χωριό μας, η υποστήριξή του με κάθε νόμιμο και πρόσφορο τρόπο για την επίλυση των προβλημάτων του. Η προσπάθειά μας θα είναι συνεχής με τη βοήθειά σας για τα δύο χρόνια που έχουμε εκλεγεί.
Σεβασμιότατε θα μου επιτρέψετε και με τις ευλογίες σας να απευθυνθώ στις οικογένειες του χωριού μας που έχασαν προσφιλή τους πρόσωπα κατά το πρόσφατο χρονικό διάστημα που πέρασε και τα οποία λείπουν απόψε από την εκδήλωση, ότι θα τα θυμόμαστε και ότι για εμάς θα συνεχίζουν να είναι πάντα κοντά μας.
Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω το προηγούμενο ΔΣ με πρόεδρο τον κύριο Ξάνθο Μπανάκο για το αξιόλογο έργο που πραγματοποίησε και ομόρφυνε το χωριό μας και να το ενημερώσω ότι θα το συνεχίσουμε για να το ολοκληρώσουμε.
Επίσης να συγχαρώ το ΔΣ για την πρωτοβουλία που είχε και με υπεύθυνη την κυρία Λευκή Καλκίνη προσάρμοσε τις δυνατότητες της ηλεκτρονικής τεχνολογίας προς όφελος του συλλόγου μας. Ενημερωτικά: δημιούργησε ηλεκτρονική διεύθυνση (blog) με την οποία δύναται όποιος θέλει να στέλνει ενημερωτικά στοιχεία, επιστολές, προτάσεις και απόψεις και ό,τι άλλο θέλει.
Το facebook με το οποίο δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας μεταξύ των μελών ανά τον κόσμο και ανταλλαγή φωτογραφικού υλικού.
Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική διεύθυνση (blog) με την οποία δίνεται η δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης για τις ομιλίες που γίνονται, την εφημερίδα που θα εκδοθεί ανά τον κόσμο με την πρωτοτυπία του σχολιασμού, υποδείξεων, προτάσεων κλπ χωρίς όμως να επεμβαίνει στο κείμενο.
Είναι σε εξέλιξη η δημιουργία μιας ηλεκτρονικής διεύθυνσης στην οποία θα έχουν πρόσβαση όσοι επιθυμούν ανά τον κόσμο με το φωτογραφικό υλικό το οποίο ο σύλλογος θα θέτει και το οποίο θα είναι καταχωρημένο θεματολογικά.
Επίσης, εκ μέρους του ΔΣ θα θέλαμε με όλο τον σεβασμό μας, ο πρόεδρος της Καψαλείου Επιτροπής να ενημερωθεί ότι οι συγχωριανοί μας παρακολουθούν με αγωνία το έργο της εδώ και μια δεκαετία, καθόσον δεν λησμονούν την οικονομική βοήθεια που προσέφερε στο χωριό μας για να γίνουν διάφορα αξιόλογα έργα και την οποία πολύ σοφά ο Γεράσιμος Καψάλης διευθέτησε νομικά ώστε απαρέγκλιτα και διαρκώς να υλοποιείται από την επιτροπή στη μνήμη του, προς όφελος του χωριού και του Γυθείου. Δικαιολογημένα όλοι παρακολουθούν με ανησυχία την πορεία της και επιθυμούν να γνωρίζουν το μέλλον της.
Επίσης μεταφέρω τους χαιρετισμούς προς τους συγχωριανούς μου, του βουλευτή κυρίου Αποστολάκου Γρηγορίου, του Νομάρχη Λακωνίας και του κυρίου Καραμάνου οι οποίοι λόγω υποχρεώσεων δεν θα παραβρεθούν.
Στη συνέχεια και στα πλαίσια των “ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΡΕΙΩΝ” θα ακολουθήσει εκδήλωση για τον απόδημο ελληνισμό,στους όποιους είναι αφιερωμένη αυτή η εκδήλωση από την επίτιμο πρόεδρο του συλλόγου μας, κυρία Νέλλη Λαγάκου.
Σεβασμιότατε, το χωριό μας, χωριό ιστορικό και πανέμορφο στις παρυφές του Ταϋγέτου, είναι μια πηγή αστείρευτη θεμάτων, τα οποία διαπραγματευόμενα από Καστανιώτες με μεράκι και αγάπη, θα αναδείξουν τα στοιχεία που σφυρηλάτησαν το χαρακτήρα των προγόνων μας και τα οποία μας μεταλαμπάδευσαν σαν εφόδια για τη ζωή μας. Έτσι, για φέτος επιλέξαμε για την εκδήλωσή μας τον απόδημο ελληνισμό. Είναι ένα θέμα που αφορά και τους συγχωριανούς μας που ξενιτεύτηκαν για μια καλύτερη ζωή και είναι ένα θέμα που αγγίζει όλους μας, αφού το κάθε σπίτι του χωριού μας έχει κι έναν ξενιτεμένο. Σε αυτούς τους ανθρώπους της ξενιτιάς στηρίχθηκαν οι οικογένειες του χωριού μας για να επιβιώσουν στα δύσκολα χρόνια και να ορθοποδήσουν στην συνέχεια. Με μεγάλη λαχτάρα περίμεναν οι γονείς, τα αδέρφια ένα γράμμα για να μάθουν νέα τους και με ευλάβεια ξόδευαν τη βοήθεια που έπαιρναν.
Σε αυτούς τους ξενιτεμένους πάρα πολλοί από εμάς χρωστάμε την προκοπή μας και στη βοήθειά τους με το σύλλογο της Αμερικής το χωριό μας χρωστά την ανάπτυξη και την πρόοδό του.
Θα τους είμαστε ευγνώμονες γιατί τους οφείλουμε την συνέχειά μας και την πρόοδό μας. Αυτός ο αξιαγάπητος τόπος που λατρεύουν με πάθος όλοι οι συγχωριανοί μου, είναι ο τόπος που επαναστατικά γράφτηκε η ιστορία της εξόδου της Καστάνιας το 1780, με το θρυλικό Παναγιώταρο, και ποτίστηκε με αίμα για να ζήσουν ελεύθεροι και είναι ο ίδιος ο τόπος ο σκληρός ο ορεινός και ο άγονος και ο αφιλόξενος που έγινε αιτία του ξενιτεμού των συγχωριανών μας.
Αυτόν τον τόπο, οι ξενιτεμένοι μας, αλλά κι εμείς, όχι μόνο δεν μίσησαν, όχι μόνο δεν ξέχασαν, αλλά έπαιρναν με αγάπη και χώμα για φυλαχτό μήπως δεν ξαναγυρίσουν στην σκληρή αυτή γη. Μας λένε ότι είμαστε τοπικιστές θαυμάζοντας μάλιστα την αγάπη μας για τις πέτρες. Ναι, είμαστε, γιατί η περιοχή μας είναι μοναδική. Η ιστορία που γράφτηκε κατά τους χρόνους της Τουρκοκρατίας από τους προγόνους μας και οι παραδόσεις μας είναι ένα σεντούκι με θησαυρό που κουβαλάμε όλοι μας.
Και είναι αυτή η ιστορία της περιοχής της Μάνης που μας κάνει περήφανους και μοναδικούς σαν Έλληνες, παρά το πέρασμα του χρόνου. Σε αυτή την ιστορία είμαστε πιασμένοι και αυτή είναι η αιτία που η τέταρτη γενιά των συγγενών μας στο εξωτερικό αισθάνονται περήφανοι που κατάγονται από τον Ταύγετο, της Μάνης και της Σπάρτης. Σε αυτούς τους ξενιτεμένους είναι αφιερωμένη η εκδήλωση και η γιορτή μας.
Παρακαλείται η κυρία Νέλλη Λαγάκου να λάβει τον λόγο.



ΧΑΙΡΕΤΙΣΜOΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΟΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Ο ΧΟΡΟΣ


Αγαπητοί συγχωριανοί και φίλοι του χωριού μας, να σας ευχαριστήσω για μία ακόμη φορά για την αγάπη σας στο σύλλογο και το χωριό μας.
Θα μου επιτρέψετε να ευχαριστήσω εκ μέρους του ΔΣ του συλλόγου μας τους ιδιοκτήτες των μαγαζιών που παραχωρούν το χώρο και προσφέρουν τις υπηρεσίες του για την αποψινή γιορτή καθώς και ολόκληρο το χρόνο σε ντόπιους και σε ξένους. Τους ευχαριστούμε και τους ευχόμαστε να είναι καλά για να γιορτάζουμε κάθε χρόνο στην πλατεία. Ο σύλλογός μας δεν έχει μεγάλες δυνατότητες για να διοργανώνει τις γιορτές όπως σε άλλα χωριά.
Επίσης να ευχαριστήσουμε τους εξής:
Tην κυρία Κική Κουρουνάκου που είχε την ιδέα και την Ξένια Αρφάνη για την αγορά γλυκών(δίπλες) αξίας 50 ευρώ η καθεμιά που μοιράστηκαν στις 19 Ιουλίου 2009.
Τον συγχωριανό μας για την αγορά γλυκών αξίας 75 ευρώ και της εικόνας του Αγίου Νικολάου αξίας 30 ευρώ.
Τον κύριο Καψάλη Πανάγο του Γεωργίου που προσέφερε αναψυκτικά αξίας 40 ευρώ περίπου για τα παιδιά του χωριού μας στη βραδιά νεολαίας στις 8 Αυγούστου.
Να ευχαριστήσουμε τους συγχωριανούς μας και τους φίλους του χωριού μας για την προσφορά δώρων προκειμένου να διατεθούν στην λαχειοφόρο μας αγορά για έσοδα του συλλόγου μας, των οποίων η προσφορά μας συγκινεί ιδιαίτερα.
Και τελειώνοντας να ευχαριστήσουμε και πάλι τη Δανάη και τη Νούλα που προσέφεραν από 150 ευρώ για να καλύψουν τα έξοδα μουσικής για τη διασκέδαση όλων των συγχωριανών και φίλων του χωριού μας. Τις ευχαριστούμε πολύ και ευχόμαστε να είναι καλά και να έχουν πάντα δουλειά.

Σας ευχόμαστε καλή διασκέδαση και να περάσετε ωραία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου